Skip to content

Jeg tenker, derfor er jeg.

René Descartes – Wikipedia

Og hva mer er, jeg vet med absolutt sikkerhet at jeg er et vesen som i det minste har bevisste erfaringer, de konkrete, bevisste erfaringer jeg har. Descartes bakte denne konklusjonen inn i et latinsk uttrykk som er blitt meget berømt : Cogito ergo sum , vanligvis oversatt noe upresist med «Jeg tenker, altså er jeg».

Gravlagt: Abbaye de Saint-Germain-des-Prés

jeg tenker, derfor er jeg – English translation – bab.la

Translation for ‘jeg tenker, derfor er jeg’ in the free Norwegian-English dictionary and many other English translations.

Jeg tenker. Derfor. – Dagbladet

Mange bruker «jeg tenker» der det er riktigere å bruke «jeg mener», fordi det faktisk er en vaskeekte mening som gis uttrykk for.

«Jeg tenker, altså er jeg» – Filosofi – VG Nett Debatt

At jeg tror jeg sanser noe utenfor meg selv eller sanser min egen kropp er en tolkning jeg gjør ut fra tanken om at det finnes noe utenfor min egen bevissthet. At det finnes andre bevisstheter i verden/universet er noe jeg opplever gjennom sansene og derfor kan jeg ikke være sikker på at det finnes andre bevisstheter eller et univers rundt meg.

Jeg tenker – derfor er jeg. – Eva 2.0

Har det ikke disse elementene så er det heller ikke et (godt) argument. Hvis man tenker seg at argumentet er; jeg synes du skal ta på deg ullundertøy fordi det er januar, så kan man tenke seg at det er flere ting å ta i betraktning.

Jeg tenker, derfor er jeg – Norsk bokmål-Dansk Ordbog – Glosbe

nb Men se, jeg sier deg at du må tenke det ut i ditt sinn, så må du adspørre meg om det er riktig, og hvis det er riktig, vil jeg forårsake en brennende følelse i ditt bryst, derfor skal du føle at det er riktig” (L&p 9:7-8; uthevelse tilføyd).

Jeg tenker, altså er jeg! – PDF – docplayer.me

2 Forord Jeg er personlig engasjert i emnet jeg skal skrive om. I dette forordet vil jeg gjerne få uttryukke min motivasjon og for å skrive denne masteroppgaven, og hvor glad jeg er for å ha fått sjansen.

Jeg tenker, derfor er jeg – tk.no

LeserbrevHva er egentlig logikken i setningen ”jeg tenker, derfor er jeg”? Setningen som er formulert av filosofen Deskarte, er regnet som en av logikkens grunnsetninger. Menes tanker generelt eller menes det selvstendige personlige tanker? Alle har tanker som samfunnet vi er en del av, har påført oss. Beviser disse tankene at vi eksisterer? Som vi alle vet, er vi mennesker sosiale dyr på lik linje med andre …

Jeg skriver, derfor tenker jeg. – malanaveen.wordpress.com

Jeg er kanskje hårsår og nærtagende, men jeg er nok en gang blitt bedt om å dra til helvete sammen med alle kollegene mine. Det faktum at fordømmelsen denne gang er formulert som et spørsmål gjør saken bare marginalt bedre. Jeg sier ikke at bokbransjen er perfekt og jeg er enig i …

«Jeg trener, derfor er jeg» – PDF – docplayer.me

2 «Jeg trener, derfor er jeg» Descartes: «Cogito, ergo sum», «Jeg tenker, altså er jeg. Mennesket har bevissthet/sjel og et materielt legeme forent til ett vesen, – sjel og legeme virker på hverandre «Mennesket tenker og har derav en psyke forent med en kropp til ett vesen» Her: «Mennesket trener og har derav en psyke forent med en